Sestdien no rīta kamerā Jelgavas policijas pārvaldē atrasts pakāries Dānijas pilsonis, kurš pēc tiesas lēmuma tika apcietināts aizdomās par narkotiskās vielas hašiša realizāciju lielā apmērā.
Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa informē, ka Dānijas pilsonis atrasts pakāries palagā sestdien plkst.7 rītā.

Kā sacīja Rekšņa, par notikušo sākts kriminālprocess un dienesta pārbaude.

2.janvārī ap plkst.17 Jelgavā, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, aizdomās par narkotiskās vielas hašiša realizāciju lielā apmērā policijas darbinieki aizturēja 1977.gadā dzimušu sievieti un 1973.gadā dzimušu ārvalstnieku - Dānijas pilsoni.

Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvalde (PRPP) iepriekš informēja, ka aizturēšanu veica VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Jelgavas PRPP Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem.

Aizdomās turētās personas aizturēja noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī Jelgavā, Rīgas ielas tirdzniecības centra stāvlaukumā, kur tika realizēta narkotiskā viela hašišs un kaņepju augi.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, vienā no dzīvokļiem arī tika atsavināts zināms daudzums kaņepju augu. Pēc saņemtā eksperta atzinuma, atsavinātie kaņepju augi narkotiskās vielas nesatur. Pavisam kopā atsavināti 125 grami hašiša un aptuveni 4,5 kilogrami kaņepju augu. Abas aizdomās turētās personas agrāk nav tiesātas.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2531.panta 3.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa lielā apmērā. Minētais likuma pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Aizdomās turētās personas tika ievietotas Jelgavas PRPP Īslaicīgā aizturēšanas vietā. Pirmstiesas izmeklēšanā plānots noskaidrot, vai abas personas nav saistītas vēl ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!