Foto: DELFI
Šogad jūnijā, jūlijā varētu sākties inflācijas kritums, pirmdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" prognozēja ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards.
Lai gan šogad ir gaidāmi vēl divi cenu kāpumi, elektrības un gāzes cenu palielināšanās, ministrs prognozē - ja pasaules ekonomikā nebūs pēkšņu izmaiņu, kuras ietekmēs arī Latviju, inflācija kritīsies.

Ministrs raidījumā uzsvēra, ka izstrādātais pretinflācijas plāns darbojas un par to liecina tas, ka inflācijas kāpums decembrī ir divreiz mazāks nekā novembrī. Inflāciju ietekmējusi mājokļu cenu sarukšana un kāpjošās pārtikas cenas, skaidroja ministrs.

Jau ziņots, ka pērn inflācija sasniegusi pēdējo desmit gadu rekordu - cenas pērnā gada decembrī, salīdzinot ar 2006.gada decembrī, pieauga par 14,1%.

2007.gadā 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 10,1%. Vēl pagājušā gada sākumā Ekonomikas ministrija mierināja iedzīvotājus, ka inflācijas tempi mazināsies, un prognozēja gada inflāciju 6,5% robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!