Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien apcietināja bijušo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un Attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu, kuri ir aizdomās turamie kādā kukuļošanas lietā.
Štramu un Janitu ceturtdienas vakarā aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki.

Abi apcietinātie tiek turēti aizdomās par starpniecību kādā kukuļdošanas lietā. Kukulis - 65 000 eiro (aptuveni 45 000 latu) - pieprasīts no kāda uzņēmēja un ir saistīts ar kāda dzīvojamo ēku kompleksa būvniecību Dzirciema ielā. Janitas advokāts Egons Rusanovs informēja, ka runa ir par laika periodu no pērnā gada pavasara.

Janitu ar lielu naudas summu rokās KNAB aizturēja ceturtdien. Bija paredzēts, ka viņš šo summu tālāk nodos Štramam, savukārt tas - kādai Rīgas domes amatpersonai. Pie KNAB vērsās uzņēmējs, no kura kukulis pieprasīts.

Štrama advokāts Guntars Antoms žurnālistiem norādīja, ka viņa klients aizturēts, balstoties uz Janitas liecībām. Advokāts pārliecināts, ka viņa klients ar kukuļošanas lietu nav saistīts un notikušais ir "tikai pārpratums".

Savukārt Rusanovs žurnālistus informēja, ka viņa klients daļēji atzīst savu dalību notikušajā. Janita atzīst, ka saņēmis minēto summu, taču nav bijis nodoma to nodot tālāk.

Abi advokāti sola tiesas noteikto drošības līdzekli pārsūdzēt. Lēmums par drošības līdzekli pārsūdzams Rīgas apgabaltiesā.

KNAB pagaidām no komentāriem atsakās, vien norādot, ka "abas personas tiek turētas aizdomās par koruptīvu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!