Pie Brīvības pieminekļa dabiskās vajadzības kārtojošie ārzemnieki ir cūkas, otrdien žurnālistiem savu sašutumu pauda iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).
Kā ziņots, pirmdien Rīgā aizturēts kārtējais Lielbritānijas pilsonis, kurš savas dabiskās vajadzības bija nolēmis nokārtot pie Brīvības pieminekļa. Otrdien tiesa 1974.gadā dzimušajam Lielbritānijas pilsonim piesprieda piecu diennakšu administratīvo arestu. Viņš ir pirmais ārzemnieks, kuram par šādu huligānisku rīcību piemērots arests, līdz šim par šādiem pārkāpumiem piemēroti tikai naudas sodi.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), komentējot pēdējā laikā jau par "tradīciju" izveidojušos situāciju, kad ārvalstu viesi mēdz nokārtot dabiskās vajadzības pie Brīvības pieminekļa, žurnālistiem sacīja: "Cūkas tie angļi. [...] Viena sušķīga, cūcīga tauta!"

Politiķis uzsvēra, ka pašlaik Saeimā tiek virzīts likumprojekts, kas došot policistiem lielākas pilnvaras šādās situācijās.

Kā ziņots, Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) pirmdien žurnālistiem norādīja, ka dabisko vajadzību kārtotājiem pie Brīvības pieminekļa nepieciešams piemērot bargākus sodus.

Izskatīšanai Saeimas komisijās pagājušā gada septembrī tika nodoti apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Saeimas frakcijas sagatavotie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas ļaus policijai bargāk vērsties pret Brīvības pieminekļa un citu nacionālo simbolu apgānītājiem.

"Tēvzemiešu" izstrādātie grozījumi paredz palielināt maksimālo sodu par sīko huligānismu no 50 līdz 200 latiem. Par tām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas vai ja tās izdarītas demonstratīvi vai ciniski, vai ja tās izdarītas veidā, kas aizskar lielas sabiedrības daļas cieņu, likuma grozījumi paredz naudas sodu līdz 500 latiem vai administratīvā aresta piemērošanu.

Tā kā nacionālos simbolus aizskarošas darbības parasti tiek veiktas alkohola reibumā, TB/LNNK deputāti ierosina par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, palielināt maksimālo sodu no 50 līdz 200 latiem, bet par šādu darbību veikšanu atkārtoti gada laikā - no 100 līdz 300 latiem.

Lai atvieglotu atbildīgo iestāžu darbu sīko huligānu un nacionālo simbolu apgānītāju sodīšanā, TB/LNNK frakcijas izstrādātie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumi paredz palielināt Valsts un Pašvaldības policijas darbinieku tiesības piemērot administratīvo sodu, dodot iespēju to darīt arī par kodeksa 167.panta pirmajā daļā minētajiem pārkāpumiem - sīko huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!