Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis uzskata, ka korupcijas iespējas departamentā ir izskaustas. Departamenta direktors piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" izteica cerību, ka gadījums ar Viļņa Štrama un Raimonda Janitas aizturēšanu ir tikai atsevišķs gadījums.
Strancis skaidroja, ka departaments ir visvairāk pārbaudītā iestāde Rīgas domē. Departamentā pārbaudes veikuši gan Valsts kontrole, gan drošību sargājošās iestādes, veikts arī funkcionālais audits.

Attīstības departamenta direktors piektdien izteica cerību, ka turpmāk korupcijas gadījumi viņa vadītajā departamentā netiks atklāti. Tāpat Strancis uzsvēra, ka šobrīd departamentā lēmumus pieņem daudzi cilvēki un tas arī ierobežo korupcijas iespējamību.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 14.februārī aizdomās par starpniecību kukuļdošanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja Rīgas domes Attīstības departamenta Administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un uzņēmēju Vilni Štramu. Pie Janitas KNAB atrada lielu naudas summu - 65 000 eiro (aptuveni 45 000 latu). 15.februārī abi vīrieši apcietināti.

Janita un Štrams ir atbrīvoti no amatiem Rīgas domē.

Kukuļošanas Rīgas domē saistīta ar SIA "NCC Spilve development" ieceri būvēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksu Spilvē, Dzirciema ielā. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka pie KNAB vērsās uzņēmuma "NCC Spilve development" valdes priekšsēdētājs Tomings Prīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!