Kurzemes apgabaltiesa piektdien atcēlusi Ventspils mēram Aivaram Lembergam noteikto mājas arestu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.
Mājas arestā Lembergs atradās kopš 10.jūlija, kad Rīgas Apgabaltiesa lēma atbrīvot viņu no apcietinājuma, kurā Lembergs nokļuva 14. martā. Lembergs tika aizturēts pagājušā gada pavasarī.

Lembergam kā drošības līdzeklis noteikts - nodošana policijas uzraudzībā.

Ventspils mēram noteikta virkne aizliegumu, proti, viņš nedrīkst mainīt savu deklarēto dzīvesvietu un laikā no pulksten 24 līdz pulksten 6 no rīta viņam jāatrodas savā dzīvesvietā.

Lembergam ir noteikts aizliegums piedalīties piketos, mītiņos un protestos. Ventspils mērs nedrīkst apmeklēt komercsabiedrības, kuras ir saistītas ar konkrēto kriminālprocesu un kurās viņš ir daļu īpašnieks vai iespējamā labuma guvējs. Viņš nedrīkst apmeklēt valsts pašvaldības un komercsabiedrības, kurās viņš pilda vai ir pildījis amatpersonas pienākumus.

Lembergam noteikts arī konkrētas nodarbošanās aizliegums, proti, viņš nedrīkst pildīt Ventspils mēra pienākumus un Ventspils brīvostas pārvaldes priekšsēdētāja pienākumus.

Lembergam piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām. Noteikts, ka Ventspils mērs nedrīkst noteiktām personām, kuras ir saistītas ar konkrēto kriminālprocesu, pieiet tuvāk par 30 metriem. Kopumā šīs personas, ar kurām Lembergam ir aizliegts jebkāds kontakts ir 15. Kā arī viņš nedrīkst izmantot nekāda veida sakaru līdzekļus, lai ar šīm personām sazinātos.

Bez procesa virzītāja atļaujas Lembergam ir aizliegts izbraukt no valsts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Lembergam izvirzītas apsūdzības par kukuļņemšanu sevišķi lielos apjomos, naudas legalizēšanu, kā arī īpašumtiesību, kas devušas pastarpinātu ietekmi uz a/s "Latvijas Kuģniecība", nedeklarēšanu.

Lembergs viņam izvirzītās apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!