Septiņu Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas 6.b klases skolēnu vecākiem tiks uzlikts 25 latu administratīvais sods par bērnu nepieskatīšanu, jo jaunieši interneta portālā draugiem.lv ņirgājušies par savu klasesbiedreni.
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora pārstāve Zane Bērziņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka par notikušo saņemti divi iesniegumu – gan no meitenes mātes, gan no Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra. Taču, ņemot vērā to, ka skolēni, par kuru rīcību saņemti iesniegumi, vēl nav sasnieguši 15 gadus, viņus nevar sodīt.

Sods par bērnu nežēlīgo uzvedību pret klasesbiedreni būs jāuzņemas viņu vecākiem, bet skolēni, kuri piedalījās klasesbiedrenes apsaukāšanā, uz gadu būs policijas uzskaitē.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka psiholoģiskas vardarbības dēļ kādai ZVĢ sestās klases skolniecei nācies bēgt no skolas, jo vairāki klasesbiedri par viņu ilgstoši ņirgājušies un centušies arī fiziski aizskart. Meitenes vecāki notikušajā vaino skolu un portālu draugiem.lv, kur ilgstoši meitene izsmieta. Ziemeļvalstu ģimnāzijas vadība pārmetumus noraida, otrdien rakstīja laikraksts "Diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!