Ar lūgumu atzīt tās neatkarību Dienvidosetijas Republikas parlaments vērsies pie ANO ģenerālsekretāra, Krievijas prezidenta, federācijas padomes un valsts domes, kā arī NVS un Eiropas Savienības valstu vadītājiem, raksta www.newsru.com.
Saskaņā ar parlamentāriešu uzskatiem pēc Kosovas neatkarības pasludināšanas un atzīšanas valsts teritoriālās vienotības princips vairs nevar tikt uzskatīts par būtiskāko.

Kā galvenos argumentus valdība uzskata Gruzijas un Dienvidosetijas mierīgas blakus pastāvēšanas neiespējamību, faktu, ka lielākajai daļai iedzīvotāju ir Krievijas pilsonība, kā arī 2006. gada 12. novembra referenduma rezultātus, kad par Dienvidosetijas neatkarību nobalsoja 99% reģiona iedzīvotāju.

Dienvidosetijas prezidents Eduards Kokoiti paziņojis, ka Kosovas neatkarības deklarācijas formulējumos vairāk plusu var atrast Dienvidosetijai, nekā pašai Kosovai.

"Gruzijai ir tikai viena izeja: ātri un bez ierunām atzīt Dienvidosetijas Republiku. Tas ir vienīgais ceļš, kas garantē stabilitāti," vietējiem žurnālistiem teicis Kokoiti.

Atgādinām, ka 21. februārī vēl vienas neatzītās republikas Abhāzijas prezidents Sergejs Bagapšs paziņoja, ka tuvākajā laikā viņš tiksies ar Dienvidosetijas un Piedņestras pārstāvjiem, lai kopīgi izstrādātu visu šo reģionu neatkarības pasludināšanas un atzīšanas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!