Finanšu ministrs Atis Slakteris, pirmdien tiekoties arValsts prezidentu Valdi Zatleru, norādīja, ka Latvija īsteno stingru fiskālo politiku un valsts ekonomika saprātīgi bremzējot.
Finanšu ministrijā (FM) informē, ka Slakteris tikšanās laikā uzsvēra, ka skaitļi skaidri demonstrē Latvijas īstenoto stingro fiskālo politiku.

"Latvijas valdība ekonomikas straujās gaitas mazināšanai bremzes pedāli ir nospiedusi ļoti saprātīgi. Ir skaidri redzams, ka inflācijas mazināšanas plāna īstenošana ir sekmējusi ekonomikas līdzsvarotu atdzišanu. Mēs vairs netraucamies uz priekšu lielā ātrumā, spiežot gāzi grīdā. Inflācija vēl turpinās kāpt, jo tas ir rādītājs, kuram ir tendence inerci saglabāt diezgan ilgā laika periodā, turklāt to ietekmē ne tikai iekšzemes, bet arī ārējās ekonomikas faktori, piemēram, globālās energoresursu cenas," sacīja Slakteris.

Latvija rūpīgi seko ekonomikas attīstības tendencēm, pati veic iespējamo ekonomisko risku analīzi, kā arī plāno pasākumus tautsaimniecības stabilizācijai. Par to būtu lietderīgi regulāri atgādināt arī ārvalstu partneriem un starptautiskajā informācijas telpā, lai nerastos pārpratumi un Latvija skaidrāk paustu savu apņēmību arī turpmāk īstenot ļoti stingru fiskālo politiku, sarunā vienojās Slakteris un Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!