Serbijas prezidents Boriss Tadičs ceturtdien parakstījis rīkojumu par parlamenta atlaišanu un priekšlaicīgu parlamenta vēlēšanu sarīkošanu 11. maijā, atsaucoties uz prezidenta preses dienesta ziņojumu, raksta BBC.
Rīkojums par parlamenta atlaišanu un jaunu vēlēšanu organizēšanu tiks nodots parlamenta spīkerim Oliveram Duličam. Saskaņā ar valsts konstitūciju pēc parlamenta atlaišanas izziņošanas tam ir tiesības vienīgi pabeigt iesāktos projektus vai pieņemt neatliekamus lēmumus.

Serbijas valdība par priekšlaicīgām vēlēšanām pie prezidenta vērsās pirmdien, un, pēc vietējās likumdošanas, Tadičam bija 72 stundas, lai pieņemtu lēmumu par parlamenta atlaišanu vai paziņotu, ka viņš to nedarīs.

Ar iniciatīvu par vēlēšanu rīkošanu pagājušajā sestdienā uzstājās Serbijas premjerministrs Vojislavs Kštuņica. Saskaņā ar viņa teikto, nopietnās pretrunas ministru kabinetā, kas formēts pēc koalīcijas principa, neļauj pieņemt lēmumus, kas valstij ir būtiski, piemēram, Kosovas atgūšanas jautājuma tālākais risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!