"Kolonna" iegādājusies "Fribad Cosmetics Group GmbH", kas atrodas Vācijā, Badenbādenē, "Kolonna" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Saleniece.
Šajā kosmētikas rūpnīcā tiek ražoti gan Latvijā jau sen zināmi skaistumkopšanas produkti, gan zīmoli, kas līdz šim nav bijuši nopērkami mūsu valstī.

"Kolonna" valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude norāda, ka uzņēmuma "jaunā attīstības vīzija ir saīsināt ceļu no ražotāja pie patērētāja. Kosmētikas rūpnīcas iegāde arī veicinās mūsu uzņēmuma attīstību Rietumu tirgū, jo vēlamies kļūt par Eiropā zināmu kosmētikas holdingu."

Sadarbību ar "Biodroga" un "Sans Soucis" kosmētikas ražotājiem Plaude uzsāka jau 90.-to gadu sākumā, sākotnēji tos piedāvājot saviem klientiem Latvijā, vēlāk – visā Baltijā.

"Fribad Cosmetics Group" darbojas kopš 1939. gada, tajā strādā 286 darbinieki. Saražotā produkcija tiek izplatīta vairāk nekā 40 valstīs. Rūpnīcas apgrozījums 2007. gadā bija 40 miljoni eiro, par 26,7 procentiem vairāk nekā 2006. gadā. "Fribad" ražotie zīmoli ir "Biodroga Systems", "Sans Soucis", "Futuresse", "Bogner Parfums", "Basics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!