Sakarā ar apšaudi Chinvali pilsētā, kas notika naktī uz piektdienu un kuras rezultātā bojā gājuši vismaz divi cilvēki, Dienvidosetijā izsludināta vispārēja mobilizācija, ziņo "Interfaks".

Neatzītās republikas prezidents Eduards Kokoiti un citas augtas amatpersonas piedraudējušas, ka gadījumā, ja Dienvidosetijas teritorijā apšaudes atkārtosies, varas iestādes konflikta zonā ievedīs smago kara tehniku.

Republikas galvaspilsētas apšaude notika līdz 4. jūlija plkst. 2:30 naktī. Pēc osetīnu puses ziņojumiem, šāviņi trāpījuši deviņās dzīvojamajās mājās. No Gruzijas ciemata Nikozi pilsēta apšaudīta ar granātmetējiem un mīnmetējiem.

Gruzijas pārstāvji paziņojuši, ka pa Chinvali pilsētu uguni atklājuši, tikai atbildot uz apšaudi no Dienvidosetijas puses. Pēc viņu vārdiem, pagājušajā naktī apšaudītas Eredvi un Vanati apdzīvotās vietas.

Miera uzturētāju kontingentam konflikta zonā noteikts paaugstinātas kaujas gatavības stāvoklis. Viņu komandieri aicinājuši puses nekavējoties uzsākt pārrunas.

Aģentūra atzīmē, ka gruzīnu puse 3. jūlijā vairākos Dienvidosetijas ciematos ievērojami palielinājusi spēka struktūru skaitlisko sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!