Japānas ziemeļos vairāki tūkstoši cilvēku iesaistījušies protesta akcijās pret gaidāmo industriāli attīstīto valstu un Krievijas (G8) galotņu sanāksmi.

Lielākajā protesta demonstrācijā, kas notiek Saporo pilsētas parkā, pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku, kuri pārsvarā pārstāv nevalstiskās organizācijas un pilsoniskās sabiedrības grupas, ziņo vietējie mediji.

Demonstranti protestē ar G8 nespēju likvidēt globālo nabadzību un apturēt bruņotos konfliktus.

"G8 valstis nav pildījušas savus pienākumus," kas novedis pie diskriminācijas, kariem un vides degradācijas, izteicās viena no demonstrācijas organizatorēm Akijoši Išida.

"G8 valstis ir pasaulē lielākie ieroču eksportētāji, un, kad tās tiekas, viņas nenodarbojas ar miera iedibināšanu," uzstājoties mītiņā, sacīja 59 gadus vecā mājsaimniece un miera aktīviste.

"Vai bagātāko valstu līderu tikšanās sniedz palīdzību nabagajiem? Vēsture un veselais saprāts saka - nē," savukārt norādīja kāds aktīvists no ASV.

G8 samits, kurā piedalīsies ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Kanādas, Japānas un Krievijas līderi, sāksies pirmdien, 7.jūlijā, un noritēs kūrortā Tojako ezera krastā. Galotņu sanāksme ilgs līdz 9.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!