Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs gatavojas izdarīt spiedienu uz ASV prezidentu Džordžu Bušu, pieprasot ņemt vērā Maskavas bažas par ASV plāniem attiecībā uz pretraķešu aizsardzības vairogu, paziņojis Kremļa ārpolitikas padomnieks Sergejs Prihodjko. Abu valstu līderi pirmdien tiksies astoņu industriāli attīstīto valstu grupas (G8) samitā Tojako pilsētā Japanā.

Vienlaikus Prihodjko norādījis, ka "plāni ievilkt Ukrainu un Gruziju NATO uzskatāmi par "sarkano līniju" Krievijas attiecībās ar Ziemeļatlantijas aliansi un ASV".

"Krievijai un ASV saglabājušas domstarpības "Eiropas spēles laukumā" gan attiecībā uz Kosovu, gan attiecībā uz turpmāko parastā bruņojuma kontroli, gan attiecībā uz plāniem ievilkt Ukrainu un Gruziju NATO," viņš sacījis ziņu aģentūrai "Interfax". "Domāju, ka Krievijas prezidents to apliecinās sarunā ar Džordžu Bušu "Lielā astoņnieka samitā Japānā."

Pēc Prihodjko teiktā, kad Bušs aprīlī tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņš "sadzirdēja Krievijas bažas" pretraķešu vairoga jautājumā, atzina tās par pamatotām un solīja spert soļus, lai to atrisinātu. "Diemžēl izpildvaras līmenī viņa signāls, šķiet, pilnīgi noklusis," piebildis padomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!