Pirmdien desmit laivas ar kustības "Brālība" aktīvistiem nobloķējušas izeju no Odesas ostas, lai NATO kuģiem traucētu piedalīties "Sea Breeze-2008" mācībās, ko Ziemeļatlantijas alianses spēki rīko kopā ar Ukrainas armiju, ziņo RIA "Novosti".

Pēc kustības preses dienesta ziņām, trīs laivas NATO jūrnieki pārņēmuši savā kontrolē, bet pārējās septiņas turpina bloķēt Odesas ostu.

"Sea Breeze-2008" mācības Ukrainā notiek no 14. līdz 26. jūlijam. Aktīvākās mācību fāzes plānotas Odesā un Nikolajevas apgabalā, kā arī Krimā.

Paredzēts, ka Ukrainā ieradīsies aptuveni tūkstotis amerikāņu un citu valstu militāristi, 15 kuģi, divas zemūdenes, vairākas lidmašīnas un četri helikopteri. Mācībās piedalīsies arī jūrnieki no citām valstīm: Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Turcijas, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas un Latvijas.

Jau pirms mācību sākuma Ukrainā notikušas vērienīgas protesta akcijas, kuras rīko gan vietējie iedzīvotāji, gan politiskās partijas, kas pretojas Ukrainas iestāšanās procesam NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!