Genocīdā un noziegumos pret cilvēci apsūdzētais kādreizējais Bosnijas serbu līderis Radovans Karadžičs ANO kara noziegumu tribunālā Hāgā savu aizstāvību nodrošinās pats, trešdien paziņoja viņa advokāts.

"Karadžičam Serbijā ir advokātu komanda, kas palīdzēs viņam aizstāvēties, taču Hāgas tribunālā viņš sevi pārstāvēs pats. Tādā pašā spīdošā veidā kā Vojislavs Šešeļs," žurnālistiem Belgradā pavēstīja Svetozars Vujačičs.

Kā jau ziņots, 63 gadus veco Karadžiču pēc 12 gadus ilgas bēguļošanas pirmdienas vakarā aizturēja Belgradā.

ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) apsūdz viņu genocīdā un noziegumos pret cilvēci, kas pastrādāti Bosnijas pilsoņkara laikā no 1992. līdz 1995. gadam.

Serbija gatavojas Karadžiču izdot ICTY nedēļas nogalē vai nākamās nedēļās sākumā, kad tiks izskatīta viņa advokāta iesniegtā izdošanas apelācija.

Savukārt Šešeļs, kurš ir galēji nacionālistiskās Radikālās partijas formālais līderis, pašlaik tiek tiesāts Hāgas tribunālā. Viņam izvirzītas apsūdzības slepkavībās, spīdzināšanā un neserbu iedzīvotāju vajāšanā, kas pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados pastrādāta Bosnijā un Horvātijā.

Šešeļs atteicies no advokāta pakalpojumiem un pats nodrošina savu aizstāvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!