Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili otrdien Tbilisi centrā notiekošajā mītiņā paziņojis, ka Gruzija izstājas no Neatkarīgo valstu savienības (NVS), ziņo BBC.

imageFoto galerija

"Mēs galīgi pametam NVS un aicinām citas valstis pamest šo apvienību, pār kuru valda Krievija," paziņoja Gruzijas līderis.

Mītiņā sapulcējušies aptuveni 50 000 cilvēku, kurus uzrunāja prezidents. Cilvēkiem rokās bija sveces, Gruzijas karogi, plakāti ar uzrakstiem angļu valodā "Apturiet Krieviju!".

Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs mītiņā teicis uzrunu gruzīnu un angļu valodā, nodēvējot par varoņdarbu to, ka "mēs nepieļāvām 1921.gada scenārija atkārtošanos", kad Gruzija zaudējusi savu neatkarību.

Vēlāk Saakašvilī preses konferencē apgalvojis, ka Krievijas uzbrukumu mērķis bija naftas vadi. Viņš arī norādīja, ka Krievija vēlējusies izraisīt valstī nekārtības, jo uzbruka no gaisa policijas iecirkņiem, ne tikai militārajiem mērķiem.

Tikmēr Gruzijas armijas daļas pamet Gori pilsētu, lai aizstāvētu Tbilisi. Saakašvili preses konferencē paziņojis, ka situācija ir ļoti nopietna, un paliek aizvien `bīstamāk un bīstamāk, un "mēs nezinām ko gaidīt".

Gruzija 2006.gadā jau bija izstājusies no NVS Aizsardzības ministru padomes, bet šogad maijā lauzusi pretgaisa aizsardzības līgumu ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!