ANO ceturtdien paziņoja, ka Krievijas iebrukuma Gruzijā dēļ bēgļu gaitās bija spiesti doties 115 000 šīs valsts iedzīvotāju, ziņo CNN.
Bēgļu gaitās ir devušies daudzi līdz šim Dienvidosetijā un Gori dzīvojoši iedzīvotāji, sacījis organizācijas pārstāvis Rons Redmonds.

Pēc pašreizējām aplēsēm, kas balstītas uz Gruzijas un Krievijas varas iestāžu sniegtajām ziņām, vismaz 30 000 Dienvidosetijas iedzīvotāji šķērsojuši Krievijā ietilpstošo Ziemeļosetijas robežu. Savukārt vēl 15 000 Dienvidosetijas iedzīvotāju devušies uz citiem Gruzijas reģioniem.

Visbeidzot, aptuveni 68 000 cilvēku pametuši savas mājas citos valsts reģionos, jo sevišķi, izpostītajā Gori pilsētā un tās apkaimē, sacījis Redmonds.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāji bēgļu gaitās bija spiesti doties ne tikai Krievijas piecu dienu ilgušo militāro triecienu, bet arī tiem sekojošo marodieru uzbrukumu dēļ.

Turklāt daudzi cilvēki jau ir zaudējuši savus īpašumus.
Nosodījumu Krievijas uzbrukumiem un tiem sekojošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem izteikušas daudzas pasaules valstis, tostarp Latvija. Arī Latvijas Robežapsardze ceturtdien atzina, ka ir gaidāms bēgļu pieplūdums no Gruzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!