Olimpiādes laikā Tibetā turpinās Ķīnas varasiestāžu represijas un arestēto tibetiešu spīdzināšana, sestdien, uzturoties vizītē Francijā, sacīja Dalailama.
"Diemžēl Ķīnas amatpersonas Tibetā nepavisam neizrāda cieņu olimpiskajam garam," Francijas televīzijas TF1 pārraidē sacīja Dalailama, atbildot jautājumu, vai tiek ievērota olimpiskā pamiera tradīcija.

"Noteikti ierobežojumi informācijas apritei, ieviesta ļoti strikta cenzūra," norādīja tibetiešu līderis. "Civiliedzīvotājus bieži arestē, spīdzina, līdz viņi mirst. Tas ir ļoti, ļoti bēdīgi."

Dalailamas vizīte Francijā kopumā ilgs divas nedēļas, un pamatā tibetiešu līdera apmeklējuma programmu veido reliģiska rakstura notikumi. Viņš nācis klājā tikai ar dažiem politiskiem paziņojumiem, tomēr, tiekoties ar franču likumdevējiem, viņš pauda kritiku Pekinas politikai Tibetā.

Savukārt pašā Francijā kritiķu pārmetumus izpelnījies prezidents Nikolā Sarkozī, kurš ar Dalailamu netiksies. Sarkozī pakļāvies Pekinas spiedienam, uzskata kritiķi.

Sestdien Dalailama tikās ar Sarkozī prezidenta vēlēšanu sāncensi Segolēnu Rojālu, kas apliecināja, ka gatavojas apmeklēt Tibetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!