"Pilsoniskās savienības" (PS) vadītāji Sandra Kalniete un Ģirts Valdis Kristovskis aicina Latvijas valdību jau vistuvākajā laikā izvirzīt apspriešanai NATO Padomē jautājumu par NATO spēku izvietošanu Latvijā, informēja PS.
Pilsoniskā Savienība uzskata, ka Latvijas valdībai ir jāaicina NATO uzsākt Baltijas valstu aizsardzības plānu reālu sagatavošanu. Gruzijas gadījums rāda, ka Krievijas militāra iejaukšanās kaimiņvalstu iekšējās lietās ir iespējama. Šādā kontekstā būt jāplāno politiska un militāra rakstura konsultācijas un atbilstošas NATO mācības Baltijas valstu aizsardzībai.

Kalniete norāda, ka "augstu Krievijas amatpersonu draudi Baltijas jūras floti apbruņot ar kodolieročiem ir nepieņemami. Tie uzskatāmi par rupju spiedienu uz kaimiņvalstīm. NATO nevajadzētu gaidīt, kamēr Krievija no vārdiem pāries pie darbiem, kā tas notika Gruzijā".

"Krievijas neostaļiniskā domāšana, impēriskā agresivitāte un provokatīvās darbības neatkarīgas Gruzijas teritorijā ir pamats nopietniem NATO aizsardzības pretpasākumiem Baltijas telpā. NATO un arī Eiropas Savienībai ir jāapsver pasākumu komplekss, kas atturētu Krieviju izspēlēt ierasto "tautiešu vai pilsoņu aizstāvības kārti", - tā ierosinājuma nepieciešamību pamato Pilsoniskās Savienības valdes priekšsēdētājas vietnieks, Kristovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!