Foto: DELFI Aculiecinieks
Šodien Ozolnieku novada domes ārkārtas sēdē deputāti akceptēja saistošos noteikumus, kas paredz plūdos cietušajiem mājokļiem piešķirt vienreizēju pašvaldības pabalstu līdz 500 latiem.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Māris Ainārs (ZZS) informēja, ka domes ārkārtas sēde notika pēcpusdienā, un šis bija vienīgais tās dienaskārtībā iekļautais lēmums.

Ozolnieku novada domes saistošie noteikumi "Par vienreizēju pabalstu ārkārtas situācijā nonākušiem Ozolnieku novada iedzīvotājiem 2013.gada pavasara plūdu radīto bojājumu novēršanai" paredz vienreizēju pabalstu ārkārtas situācijā nonākušiem novada iedzīvotājiem.

Pabalsts tiek piešķirts privātpersonu īpašumā vai lietošanā esošu dzīvojamo telpu daļējai atjaunošanai, ja dzīvojamā telpa ir bojāta šā pavasara plūdu rezultātā un pilnvērtīgi netiek nodrošinātas personas pamatvajadzības pēc mājokļa.

Pabalsta apmērs noteikts robežās līdz 500 latiem.

Lai saņemtu pabalstu, personai vai tās pilnvarotam pārstāvim līdz 15.maijam Ozolnieku novada sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegumu, kurā norāda pabalsta saņēmēja bankas konta numuru, dokumentu kopijas, kas apliecina, ka persona atbilst plūdos cietušā mājokļa nosacījumiem, apliecinājumu, ka par dzīvojamo telpu netiks izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība, kā arī jāiesniedz personas īpašuma tiesību apliecinošs dokuments.

Ja pabalstu lūdz persona, kuras lietošanā ir dzīvojamā telpa, tā iesniedz dzīvojamās telpas īpašnieka parakstītu piekrišanu, ka personai tiek piešķirts pabalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!