NATO Apvienoto spēku štāba priekšnieks ģenerālis Egons Ramss noliedz viņam piedēvētos izteikumus par to, ka NATO būtu Baltijas valstu aizsardzības plāns, norādot, ka valstu aizsardzības plāni pirmām kārtām ir politisks jautājums un karavīri par tiem lēmumus nepieņem, ceturtdien ziņo "Delfi.lt"
"Es to neteicu Igaunijā, neteikšu arī šeit. Tas, vismaz pagaidām, nav publiski apspriežams jautājums. Ņemot vērā notikumus Gruzijā, lēmumi par šo jautājumu jāpieņem NATO politiskā līmenī, proti, NATO Padome, nevis militārās struktūrvienības," viesojoties Lietuvā žurnālistiem paudis Ramss.

Pēc Ramsa teiktā, Baltijas aizsardzības un nostiprināšanas jautājumi saistīti ar lēmumiem politiskā līmenī, tāpēc šajā gadījumā militārās struktūrvienības neplāno iejaukties. "Militārās institūcijas pat nesāks domāt par to un nepieņems lēmumus, jo pirms tam mums jāsaņem attiecīga pavēle no politiskajiem darbiniekiem. Es domāju, ka tā arī notiks," teicis ģenerālis.

Ramss norādījis, ka iepriekš viņu nepareizi citējuši "atsevišķi Krievijas masu informācijas līdzekļi."

Jau ziņots, ka iepriekš izskanēja ziņas par to, ka atrodoties vizītē Igaunijā, Ramss paziņojis, ka Ziemeļatlantijas aliansei ir rīcības plāns Baltijas valstīm, kas paredzēts gadījumam, ja nāktos pildīt NATO līguma piekto pantu, kas paredz alianses valstu kopīgu rīcību, ja tiek uzbrukts kādai no bloka dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!