Tukuma rajonā, Ķemeru nacionālā parka teritorijā, mežā netālu no Kaņiera ezera trešdien, 3. septembrī, apmaldījušās divas sēņotājas no Nīderlandes.

Vairākiem dienestiem veicot vērienīgus meklēšanas pasākumus, neveiksmīgās holandiešu sēņotājas atrastas tikai šodien ap pusdienas laiku, tātad 16,5 stundas pēc došanās mežā.

Tukuma rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 1. nodaļas priekšniece Signe Dektere pastāstīja, ka abas sēņotājas mežā pavadījušas 16,5 stundas un nakti pārlaidušas, guļot zem koka. Sievietes bija nosalušas, bet atteikušās no ārsta palīdzības, jo jutušās labi.

Sēņotāju meklēšanā, kas sākta vakar ap plkst. 21, piedalījās septiņi Ceļu policijas darbinieki, kuriem šorīt pievienojās trīs robežsargi, pieci ugunsdzēsēji, 13 policijas darbinieki, kā arī Ķemeru nacionālā parka darbinieki - mežsargs un inspektors.

Vakar vakarā ap plkst. 19.30 divi precēti pāri no Nīderlandes, kuri apmetušies kempingā pie Kaņiera ezera, ar automašīnu piestājuši mežmalā. Divas sievietes un viens no vīriešiem devušies mežā sēņot, bet viens no vīriešiem palicis automašīnā. Vēlāk no meža atgriezies tikai vīrietis, bet abas sievietes apmaldījušās. Mobilos telefonus un citas mantas viņas bija atstājušas treilerī.

Abi vīrieši par pazudušajām sievietēm ziņojuši policijai.

Meklēšanas darbi nakts laikā nav vainagojušies panākumiem, lai gan Ceļu policijas darbinieki braukājuši automašīnās ar ieslēgtiem skaņas signāliem. Pēc atrašanas sievietes atzinušās, ka dzirdējušas policijas automašīnu sirēnas, sapratušas, ka tiek meklētas, tas viņām radījis drošības sajūtu, tāpēc nav gājušas vēl dziļāk mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!