Foto: F64
Sestdien Rīgā, nodibināta partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP), kuras pirmajā kongresā piedalījās aptuveni 350 cilvēki. Par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts ekonomists Gatis Kokins (attēlā).

Par Kokinu nobalsoja 231 kongresa dalībnieks, pret - 16 dalībnieki.

Kā kongresa atklāšanas runā sacīja viens no partijas dibinātājiem Artis Pabriks, SCP Latvijā plāno izveidot sociāli liberālu politiku, kuras centrā ir cilvēks un viņa vajadzības.

Pabriks arī norādīja, ka SCP misija būs veicināt politisko atmodu Latvijā.
"15 gadus Latvijā ilgusi ultralabēja un bieži vien negodīga politika, taču SCP ir par valsti, kurā valdīs tiesiskums, izglītība būs kā prioritāte, attīstīsies ekonomika, un būs taisnīga nodokļu sistēma," kongresa atklāšanā sacīja Ķekavas industriālā parka "Dominante Park" valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers.

Savukārt Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs norādīja, ka partijā SCP apvienojušies tie, kuru idejas nav pieņēmušas citas partijas. "Turklāt atšķirībā no citām partijām SCP izvirzītais labums ir nevis partijas labums, bet gan visas valsts iedzīvotāju labklājība," uzsvēra Štokenbergs.

SCP dibinātāji sola panākt, lai cilvēki Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē, Priekulē, Talsos, Koknesē, Alūksnē, Mazsalacā, Kalnienā, Punduros, Kārsavā, Rūjienā un citur Latvijā justu, ka valstij viņi ir tikpat nozīmīgi un svarīgi kā Vecrīgas, Baltezera vai Jūrmalas villu iedzīvotāji.

Nākamgad vēlēšanās SCP gatavojas startēt ar savu sarakstu vismaz desmit pašvaldībās.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu augustā, topošā partija SCP iegūtu 2,6% vēlētāju balsu, liecina pētījumu centra "Latvijas fakti" veiktās aptaujas dati.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!