No pirmdienas "Hansabank grupa" Baltijā ievieš vienotu zīmolu — "Swedbank". Nākamo mēnešu laikā "Hansabankas" vārds tiks pakāpeniski nomainīts uz "Swedbank". Pilns vienota zīmola "Swedbank" ieviešanas process noslēgsies 2009. gada rudenī, informēja banka.
"Swedbank Grupas" vadītājs Jans Lidēns (Jan Liden) uzsver, ka Baltija vienmēr ir bijusi "Swedbank" svarīgs darbības reģions, neskatoties uz šī brīža ekonomikas piebremzēšanos.

"Šis ir īpašs brīdis "Hansabankas" vēsturē - uzsākam jaunu attīstības posmu. Ar vienotu "Swedbank" zīmolu veidosim pārrobežu organizāciju ar augstāku konkurētspēju Eiropā," uzsver Māris Avotiņš, Swedbank vadītājs Latvijā.

Nākamo mēnešu laikā "Swedbank" logo izvietos uz bankas filiāļu izkārtnēm un interneta mājas lapā. Bankas juridiskos nosaukumus mainīsim 2009. gada pavasarī. Tas nozīmē, ka līdz šim laikam visas līgumsaistības tiks slēgtas ar "Hansabanku" vai tās struktūrvienībām.

Arī pēc juridiskā nosaukuma maiņas visas vienošanās, kas slēgtas ar "Hansabanka" vai tās struktūrvienībām, būs spēkā. Pilns zīmola ieviešanas process noslēgsies 2009.gada rudenī.

"Swedbank" ir "Hansabankas" stratēģiskais investors jau kopš 1998. gada. 2005 gada pavasarī "Swedbank Grupa" iegādājās 100% "Hansabank" akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!