Ceraukstes pagasta iedzīvotājs Ivars Grantiņš atzinies ne tikai savas meitas slepkavībā, bet arī sievas un vēl vienas meitenes nogalināšanā, trešdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" apstiprināja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis.
Plašāku informāciju Lieljuksis nesniedza, vien atklājot, ka Grantiņa upuru mirstīgās atliekas jau ir atrastas.

Jau ziņots, ka 27.augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusi meitene. Meitenes līķi atradusi viņas vecmāmiņa, kura iegājusi mazmeitas istabā, kur zem segas atradusi bērnu, kuram bija pārgriezta rīkle.
Meitenīte dzīvoja kopā ar vecmāmiņu un savu tēvu Ivaru Grantiņu, kurš nesen atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par izvarošanu.

Aizdomās par meitas slepkavību turēto Grantiņu policija aizturēja 29.augustā īsi pēc plkst.22 Bauskas rajona Gailīšu pagastā, kas atrodas pie Lietuvas robežas. Aizturēšanas brīdī Grantiņš neizrādīja nekādu pretestību policijas darbiniekiem.

Jau pirms tam Bauskas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli bija piemērojusi apcietinājumu.

Grantiņš nopratināšanas laikā policijas darbiniekiem pilnībā atzina savu vainu meitas slepkavībā, piebilstot, ka viņš izdarīto nožēlo. Arī parakstoties zem lēmuma, kurā nogalinātās meitenītes tēvs tiek atzīts par aizdomās turēto, viņš ir norādījis, ka savu vainu pilnībā atzīst un nožēlo.

Vēlāk policija bija izsludinājusi meklēšanā arī nogalinātās meitenes māti. Saistībā ar sievietes pazušanu policijā ir sākts arī kriminālprocess un sākta meklēšana lieta. Sieviete meklēšanā izsludināta pēc tam, kad policijā saņemts oficiāls iesniegums par viņas pazušanu, ko uzrakstījuši Sociālā dienesta darbinieki. Policija iepriekš atzina, ka tas nebija pirmais gadījums, kad sieviete pazudusi "nezināmā virzienā". Šādi viņa rīkojusies arī iepriekš, turklāt ne vienu reizi vien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!