Foto: F64

Piektdien "Arēnā Rīga" notikušajā rokgrupas "Queen" un Pola Rodžersa koncertā uz vienu dziesmu pie bungām sēdās premjerministrs Ivars Godmanis, novēroja portāls "Delfi".

imageFoto galerija

Godmanis, kurš jaunībā nodarbojies ar mūziku diezgan profesionālā līmenī, aizstāja Rodžeru Teiloru pie bungu komplekta, lai kopā ar grupu izpildītu Pola Rodžersa kādreizējās grupas "Free" dziesmu "All right now".

Zāle bija stāvgrūdām pilna ar "Queen" daiļrades cienītājiem un Ministru prezidenta uzstāšanos publika uzņēma ar uzjautrinātu sajūsmu.

Jau ziņots, ka piektdien turnejas "Cosmos Rocks" ietvaros ar vienīgo koncertu Baltijā Rīgā koncertē grupa "Queen" un Pols Rodžerss. Pasaules tūre, kas šogad sākās Eiropā, ir veicināšanas tūre "Queen" pirmajam studijas albumam vairāk nekā 13 gadu laikā.

1971. gadā dibinātā grupa "Queen" (Braians Mejs, Rodžers Teilors, Džons Dīkons, Fredijs Merkūrijs) pasaules slavu guva ar 1975. gada plati "A Night At The Opera", kuras singls 'Bohemian Rhapsody' noturējās Lielbritānijas topos veselas deviņas nedēļas. Jau nākamajā gadā Londonas Haidparkā grupa uzstājās ar koncertu, kuru apmeklēta turpat 200 000 skatītāju.

"Queen" panākumus nostiprināja 1977. gada albums "News Of The World", kura singli 'We Will Rock You' un 'We Are The Champions' ir iekļuvuši pasaules rokmūzikas zelta fondā.

Muzikāli jaunas vēsmas "Queen" ienesa ar savu 1984. gada albumu "The Works". Tādi hiti kā 'Radio Ga Ga', kas sasniedza topa virsotni kopumā 19 valstīs, un 'I Want To Break Free' līdz šim ir vienas no slavenākajām rokmūzikas himnām.

No 1986. līdz 1991. gadam iznāca vēl četri albumi. No tiem pazīstamākie skaņdarbi ir iekļauti skaņuplatēs "A Kind Of Magic", "The Miracle" un "Innuendo".

1991. gadā nomira "Queen" līderis Fredijs Merkūrijs, taču grupa darbība nebeidzās. Mejs, Teilors un Dīkons turpināja darbu pie Merkūrija un "Queen" neizdotajiem ierakstiem, kas tika izdoti 1995.gadā albumā "Made In Heaven".
Jaunu elpu "Queen" ieguva 2005. gadā, kad grupai pievienojās Pols Rodžerss. Tieši pateicoties ilgi meklētajai Rodžersa dalībai, rokgrupa ir ķērusies pie tik vērienīgas pasaules tūres. epriekš šāda lieluma "Queen" tūre notika 1986.gadā, pirms Fredija Merkūrija saslimšanas.

"Grammy" balvai nominētais Rodžerss kļuva pazīstams kā ansambļu "Free" un "Bad Company" dziedātājs. Kopš 1968.gada viņš ir dziedājis, rakstījis dziesmas un kā producents piedalījies 28 albumu tapšanā. Rodžerss ir piedalījies daudzos sadarbības projektos ar pazīstamām rokzvaigznēm no Džimija Peidža līdz Bon Džovi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!