Rīgas Zooloģiskajā dārzā pirmdien, 29. septembrī, laikposmā no 16.00 līdz 17.30 no ekspozīcijas pie Ķenguru mājas, ielecot iežogojumā, nozagts viens no septiņiem surikātiem, portālu "Delfi" informē Rīgas Zoodārza Sabiedrisko attiecību speciālists Ingmārs Līdaka.

imageFoto galerija



Kā stāsta Ingmārs Līdaka - lai arī dzimusi Rīgas zoodārzā šī gada janvārī, nozagtā surikātu meitenīte, vārdā Ulla, nebūt nav mīlīga un draudzīga attiecībās ar cilvēkiem, jo dzīvojusi kārtīgā surikātu ģimenē un augusi bez cilvēka palīdzības. Kā uzsver speciālists - šis dzīvnieks nu nekādi nav derīgs kā mājas mīlulis, jo tā aprūpe iespējama tikai sprostā un, ņemot vērā tā veiklību un plēsīgumu, nebūt nebūs priecīgs atklājums zaglim.

"Šos, mangustiem radniecīgos Āfrikas zvēriņus, apmeklētāji ir ļoti iemīļojuši to atraktīvās uzvedības dēļ. Vienmēr kustībā, vai nu irdenajās smiltīs rokoties, vai staltā "kareivja" stājā sardzē stāvot, surikāti patiesi neatstāja vienaldzīgu nevienu. Bez tam, šie zvēriņi daudziem pazīstami kā slavenās multfilmas "Karalis Lauva" varoņa Timona 'prototipi'," stāsta Līdaka.

Zoodārza darbinieki pieļauj, ka surikātu nozagusi zoodārzā šajā laikā manītā jauniešu grupa un izsaka cerību, ka dzīvnieks netiks palaists vaļā Mežaparka teritorijā vai tuvīnajos mežos, jo tur tas ātri vien aizietu bojā.

Zoodārza darbinieki lūdz katru, kam ir kāda informācija par nozagto zvēriņu, darīt to zināmu zoodārza administrācijai, vai sekmēt tā atgriešanu zoodārzam, kaut, kastē ievietotu, atstājot to pie zoodārza dienesta ieejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!