Viļņas apgabaltiesa apmierinājusi Lietuvas lidsabiedrības "flyLAL-Lithuanian" prasību pret Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic " un Rīgas lidostu par negodīgu konkurenci un arestējusi "airBaltic" īpašumus 199 miljonu litu (aptuveni 40 miljonu latu vērtībā), ziņo "Lietuvos rytas".
"FlyLAL" uzskata, ka cietusi zaudējumus 200 miljonu litu apmērā (aptuveni 40 miljonu lati), jo "airBaltic" un Rīgas lidosta noslēguši līgumu par atvieglojumiem un atlaidēm.


Rīgas lidostā Latvijas lidsabiedrība saņem atlaides līdz pat 80%, savukārt Lietuvas valsts Viļņas lidosta piemēro vienādus izcenojumus gan vietējām, gan ārzemju lidsabiedrībām.

Tiesa pagājušajā nedēļā nolēma arestēt "airBaltic" nekustamo īpašumu un citus atbildētāja īpašumus, izņemot banku kontus, jo tas, pēc tiesas ieskatiem, varētu traucēt uzņēmuma saimniecisko darbību.

Tikmēr Rīgas Starptautiskā lidostas un "air Baltic" pārstāvji atzīst, ka nevar sniegt komentārus, jo nav saņemti nekādi oficiāli dokumenti. Mūsu rīcībā nav nedz prasības, nedz esam pieaicināti kā atbildētāji vai līdzatbildētāji, situāciju raksturo lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!