Somālija atļāvusi Krievijas flotes kuģiem ierasties Somālijas teritoriālajos ūdeņos, lai cīnītos ar pirātiem, trešdien vēsta aģentūra "Interfax".
"Somālija atļauj Krievijai uzturēties savos teritoriālajos ūdeņos un cīnīties ar pirātiem kā uz jūras, tā arī uz sauszemes," paudis Somālijas vēstnieks Krievijā Muhameds Handulle, piebilstot, ka viņa valsts izsaka pateicību Krievijai, kurai jau ir pieredze cīņā ar jūras laupītājiem.

Diplomāts paskaidroja, ka Somālija ir gatava piešķirt Krievijas karaflotes kuģiem īpašu statusu, kas ļautu tiem sekot līdzi situācijai šīs Āfrikas valsts piekrastē. Pēc vēstnieka teiktā, ja izdosies sagūstīt pirātus, kas nolaupījuši ukraiņu kuģi "Faina", kura apkalpē ir gan ukraiņi, gan krievi, Ukraina un Krievija varēs pašas tiesāt sagūstītos noziedzniekus.

Tāpat Handulle paudis, ka Krievija un Somālija veic pārrunas diplomātiskā līmenī par Somālijas piekrastes apsardzības nodrošināšanu ar Krievijas robežsardzes un krasta apsardzes spēku palīdzību. Vēstnieks apstiprināja savas valsts ieinteresētību tālākā militārtehniskā sadarbībā ar Krieviju.

Uz Somālijas piekrasti ir devies Krievijas Baltijas flotes kuģis "Ņeustrašimij", kurš vairākus mēnešus rūpēsies par Krievijas kuģu drošību pirātu apsēstā Āfrikas raga apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!