Jūrmalas domes deputāti piektdien nolēma Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas") atcelt no pilsētas mēra amata. Šī ir jau otra domes priekšsēdētāja atcelšana no amata šī sasaukuma Jūrmalas domē.

Septembra beigās Jūrmalas domē tika iesniegts astoņu domes deputātu - Ģirta Trenča, Aigara Tampes (TB/LNNK), Jura Griķa (TB/LNNK), Jāņa Kuzina, Daiņa Urbanoviča (LSDSP), Agra Kalnciema (TP), Zigurda Starka un Andreja Kondratjuka - parakstīts iesniegums, kurā tika ierosināts Munkevicu atcelt no domes priekšsēdētāja amata.

Šodien ārkārtas sēdē slēgtā balsojumā par Munkevica atbrīvošanu no mēra amata nobalsoja desmit deputāti, bet pret bija pieci domnieki.

Jūrmalas mēra pienākumus tagad pildīs vicemērs Urbanovičs, līdz tiks izvirzīts un ievēlēts jauns mērs.

Iecelšanai mēra amatā tiks virzīts Trencis. Par šo jautājumu dome ārkārtas sēdē lems šovakar plkst.20.10.

Pēc mēra amata zaudēšanas Munkevics norādīja, ka neesot tikusi nodrošināta aizklāta balsošana, jo balsu skaitīšanas komisijas atradusies balsošanas telpā un urnas tuvumā.

Munkevics norādīja, ka turpinās strādāt kā parasts domes deputāts un gatavosies nākamajām vēlēšanām. "Kā opozīcijas deputāts sekošu līdzi tam, kā jaunais mērs pildīs savus solījumus," solīja politiķis.

Ārkārtas sēdē par Munkevica atbrīvošanu no mēra amata domnieki diskutēja vairāk nekā stundu. Galveno diskusijas laiku aizņēma debates, kurš kuram drīkst uzdot jautājumus un kurš kuru ir pārtraucis.

Kā ierasts, domes sēžu zālē esošos uzjautrināja deputāts Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"). Domnieks ilgstoši pratināja Trenci, kašķējās ar sēdes vadītāju Urbanoviču par procedūru un izteica dažādus epitetus, piemēram, Urbanoviču nodēvēja par "veco nomenklatūru", bet Tautas partija (TP) esot sev palīgā "piesaukusi trīs velnus, lai iegūtu politisko varu". Vairākus desmitus reižu Urbanovičs lūdza Ančānu uzdot jautājumus par sēdē izskatāmo tēmu.

Munkevics domniekiem norādīja, ka visu jau esot izlēmušas "lielās partijas" Rīgā, kuras vienmēr ir vēlējušās pakļaut pašvaldības. Tāpat nu jau bijušais mērs skaidroja, ka apvērsumu organizējusi TP ar bijušo premjeru Aigaru Kalvīti priekšgalā.

Munkevics atzīmēja, ka mēra amata kandidāts Trencis esot pārāk paklausīgs un izpalīdzīgs, viņš pat esot gatavs tam, ka viņu "pamet zem tanka". Munkevics Trenci nodēvēja par "absolūtu marioneti" TP rokās.

Munkevics pauda skumjas, ka domnieki neesot varējuši pievaldīt savas ambīcijas un paciesties astoņus mēnešus līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Bijušais mērs pauda bažas, kā nākamais mērs, it īpaši tik nepieredzējis kā Trencis, varēšot paveikt visus darbus.

Savukārt Trencis savās uzstāšanās reizēs norādīja, ka Munkevica gāšanas gadījumā pašvaldības darbs būtiski uzlabosies, netikšot virzīti nesagatavoti lēmumi un būšot caurspīdīgāka privatizācija.

Munkevics un Trencis ilgstoši diskutēja par ledus halles būvniecības nepieciešamību Slokā un to, kurš esot vainojams šī jautājuma novilcināšanā.

Bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta pauda gandarījumu, ka beigušies Munkevca divi valdīšanas gadi. Deputāte norādīja, ka nākamajam mēram būs ļoti svarīgi, kāda tiks izveidota viņa komanda.

Kā ziņots, Jūrmalas domē šī sasaukuma laikā jau vienreiz notika domes priekšsēdētāja maiņa, kad 2006.gada septembrī Ineses Aizstrautas vietu ieņēma Munkevics.

Munkevics ir dzimis 1962.gadā. 2000.gadā viņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis bakalaura grādu būvzinātnē un 2003.gadā - inženierzinātņu maģistra grādu siltuma, gāzes, ūdens inženiersistēmu jomās.

2004.gadā Munkevics kļuva par SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdes priekšsēdētāju. No šī amata viņš tika atbrīvots šī gada februārī.

Munkevicu no valdes priekšsēdētāja amata atlaida Aizstrauta par iespējamajām nelikumīgām darbībām šajā uzņēmumā.

Munkevics iepriekš darbojies partijas "Jaunais laiks" Jūrmalas nodaļā, bet 2004.gada novembrī viņš tika ievēlēts par jaundibinātās politiskās organizācijas "Jūrmala - mūsu mājas" priekšsēdētāju.

Jaunais domes priekšsēdētājs bijis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Mājokļu attīstības konsultatīvās padomes priekšsēdētājs. Munkevics ir Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!