Ukrainas pirmais vicepremjers Aleksandrs Turčinovs ar preses dienesta starpniecību paziņojis, ka ministru kabinets nepiešķirs valsts budžeta rezerves fonda līdzekļus parlamenta ārkārtas vēlēšanām, kā to iecerējis prezidents Viktors Juščenko, ziņo "Delfi.ua".

Turčinovs šādu līdzekļu izlietojumu raksturojis kā pretlikumīgu, tā reaģējot uz Juščenko izteikumiem svētdien telekanālā "Inter", kur prorietumnieciski noskaņotais prezidents pauda, ka nepastāv nekādu šķēršļu ārkārtas vēlēšanu norisei, norādot arī ka vēlēšanas var rīkot arī bez vēlētāju elektroniskā reģistra, kā tas noticis 2007.gadā.
 
Kad 11. oktobrī Juščenko prasīja izskatīt vēlēšanu finansēšanas modeli valdības ārkārtas sēdē, nākamajā dienā valdības vadītāja Jūlija Timošenko paziņoja, ka viņas vadītais bloks turpinās boikotēt parlamenta sēdes, kamēr Augstākā Rada nepieņems valdības iecerēto likumu par 2008. gada valsts budžeta grozījumiem, kā arī neizskatīs 2009. gada budžetu projektu.

 Juščenko bijusī sabiedrotā svētdien telekanālā "Inter" vēlreiz pauda, ka parlamenta deputāti atradīs kompromisu. Līdz ar to ārkārtas vēlēšanas neesot nepieciešamas un arī valdībai ir jāturpina darbs, jo Timošenko vadītais bloks neesot izstājies no demokrātisko spēku koalīcijas, bet "vienkārši gaida, kad partneri atgriezīsies".   

Kamēr Juščenko uzsvēris, ka atbalsta tikai tādu koalīciju, kas nav veidota pēc "portfeļu dalīšanas principa", bet apliecinātu īsti valstisku skatījumu, viņa sīvākais sāncensis "oranžās revolūcijas" laikā, prokrieviskās Reģionu partijas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Janukovičs apstiprinājis, ka viņa vadītais politiskais spēks centīsies panākt otrā valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Tā ziņo partijas preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!