Šīs nedēļas sākumā aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturētas četras personas - vienu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) amatpersonu un trīs līdzdalībniekus, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

imageFoto galerija

Atsavināts liels daudzums nelikumīgi glabātu ieroču, munīcijas un sprāgstvielu.

Otrdien Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Militārās izlūkošanas un drošības dienestu aizdomās par šaujamieroču, munīcijas un sprāgstvielu nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju aizturējuši četrus vīriešus. Viens no aizturētajiem ir NBS Sauszemes spēku 2.kājnieku bataljona amatpersona.

Sankcionētu kratīšanu laikā aizturēto dzīvesvietās tika atrasti un atsavināti septiņi dažādā veida šaujamieroči, aptuveni 3 500 patronu, vairāk nekā 100 detonatori, 19 granātas, kā arī četri kilogrami izstrādājumi, kas satur sprāgstvielas.

Vienam no aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) pauž gandarījumu par tiesībsargājošo institūciju veiksmīgo sadarbību, atklājot noziedzīgos nodarījumus.

"Informācija, ka NBS bruņojuma uzskaites un inventarizācijas jomā nav atbilstošas kārtības, tika saņemta jau pavasarī. Toreiz uzdevu attiecīgajām Aizsardzības ministrijas kontrolējošām struktūrām pievērst uzmanību šai informācijai," norādīja Veldre.

Aizsardzības ministrs uzskata, ka pirms vairākiem mēnešiem saņemtās informācijas apstiprināšanās vērtējama kā ļoti nopietna un satraucoša. Tāpēc piektdien Veldre uzdevis veikt padziļinātu pārbaudi NBS bruņojuma un munīcijas uzskaites sistēmā, tostarp par militārajās mācībās izlietoto munīciju.

Par notikušo faktu dienesta izmeklēšana tiks veikta arī bruņotajos spēkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!