Lietuvas un Čehijas amatpersonas paziņojušas, ka ASV bezvīzu režīms šīm valstīm tiks ieviests no 17.novembra.
Čehiju par bezvīzu režīma ieviešanas datumu informēja ASV iekšējās drošības ministrs Maikls Čertofs, kurš ieradies vizītē Prāgā, savukārt Lietuvā attiecīgu paziņojumu izdevusi ASV vēstniecība.

Ārlietu ministrija nevēlējās atklāt, vai 17.novembrī ASV bezvīzu režīms tiks ieviests arī ar Latviju, vien informēja, ka trešdien, 29.oktobrī, Ārlietu ministrijā notiks preses konference ar Čertofa piedalīšanos.

Kā ziņots, ASV prezidents Džordžs Bušs 17.oktobrī paziņoja par bezvīzu režīmu ieviešanu ar Latviju, Lietuvu, Igauniju, Slovākiju, Ungāriju, Čehiju un Dienvidkoreju.

Viņš paziņoja, ka minētās valstis ir izpildījušas nepieciešamās prasības, lai ASV varētu ieviest bezvīzu režīmu ar šīm septiņām valstīm. Bušs pauda lepnumu, ka var sniegt iespēju minēto valstu pārstāvjiem ceļot bez vīzas uz ASV.

Pēc Latvijas un ASV abpusējā bezvīzu režīmā spēkā stāšanās tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmas (ESTA) apstiprinājumu, varēs doties uz ASV bez vīzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!