ASV izmeklētāji apgalvo, ka netālu no piedzīvojumu meklētāja Stīva Foseta pilotētās lidmašīnas vraka Kalifornijā atrasti divi kaulu fragmenti, kas, iespējams, pieder Fosetam, ziņo BBC.
Kaulu fragmenti atrasti aptuveni 800 metru attālumā no avārijas vietas. Policija arī atradusi Foseta sporta kurpes un autovadītāja apliecību. Uz abiem atradumiem ir pēdas no dzīvnieku kodumiem.

Kaulu fragmenti nodoti ekspertīzei, un izmeklētāji cer iegūt rezultātus jau pēc nedēļas.

Apgabala šerifs norādījis, ka dzīvnieku koduma pēdas pierāda, ka Foseta ķermeni saplosījuši savvaļas zvēri.

Miljonārs un piedzīvojumu meklētājs pazudis 2007.gada septembrī.

63 gadus vecais Fosets no privātā aerodroma izlidoja 2007. gada 3. septembrī, lai no gaisa izpētītu vietas iespējamai jauna ātruma rekorda uzstādīšanai uz sauszemes, taču ar lidmašīnu pārtrūka sakari un tā pazuda bez vēsts.

Pēc miljonāra pazušanas tika veikti intensīvi un ilgstoši meklējumi, taču tie nedeva nekādus rezultātus.

Šī gada februārī pēc atraitnes lūguma Čikāgas tiesa Fosetu pasludināja par mirušu.

Fosets uzstādījis vairāk nekā 100 rekordu dažādās jomās, bet viņa lielākā kaislība bija aeronautika. Viņš 2000. gadā uzstādīja rekordu, viens pats bez nosēšanās aplidodams apkārt pasaulei. 2002.gadā Fosets pirmais uzstādīja rekordu, viens pats aplidodams apkārt pasaulei gaisa balonā, 14 dienu laikā mērojot vairāk nekā 33 tūkstošu kilometru garu ceļu. Fosets ir uzstādījis pasaules rekordus un guvis pirmās vietas, lidojot ar reaktīvajām lidmašīnām, planieriem un karstā gaisa baloniem, kā arī burājot.

 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!