Atsevišķu degvielas marku cenas šobrīd ir nokritušas zem 60 santīmiem – 95Euro markas degviela "Neste" degvielas uzpildes stacijās maksā 58,7 santīmi, savukārt "Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95E markas degviela maksā 59,9 santīmus litrā.

imageFotogalerija

"Neste" uzpildes stacijās 98. markas degviela ir nopērkama par 61,7 santīmiem par litru, savukārt dīzeļdegviela - par 67,7 santīmi par litru.

Savukārt "Statoil " sniegtā informācija liecina, ka par "95 Ultima" ir jāmaksā 60,4 santīmi par litru, par "98 Ultima" - 62,9 santīmi par litru, savukārt dīzeļdegviela "D fortis" maksā 68,9 santīmi litrā. "Lukoil" degvielas uzpildes stacijās degvielas cenas visu marku degvielai gan vēl joprojām ir virs 60 santīmiem par litru.

Pirms mēneša degvielas tirgus speciālisti portālam "Delfi" piesardzīgi pauda, ka mēnešiem ilgais degvielas cenu kritums jau tuvākajā laikā varētu apstāties un cena pat varētu pieaugt.

To izraisītu OPEC valstu neapmierinātība, jo līdz ar jēlnaftas cenu kritumu ir mazinājusies viņu peļņa.OPEC valstu nodoms ir palielināt naftas cenu par barelu no 80 līdz 100 dolāriem. Tiesa, pēdējās ziņas liecina, ka šobrīd cena par barelu ir mazāka kā 50 dolāri. Speciālisti arī norādīja, ka pašreizējais degvielas cenu kritums parādīs, cik pamatotas bija pavasarī bijušās degvielas cenas. Toreiz tās ievērojami pārsniedza 80 santīmus litrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!