Taizemiešu protestētāji otrdienas vakarā ieņēma Bangkokas starptautisko lidostu, iesprostojot tajā tūkstošiem ceļotājiem.
Bangkokas ielās kopš svētdienas izgājuši vairāki desmiti tūkstoši demonstrantu, pieprasot premjerministra Somčata Vongsavata atkāpšanos.

"Tautas alianses par demokrātiju" (PAD) atbalstītāji aplenkuši 2006.gadā svinīgi atklāto trīs miljardus dolāru vērto Suvarnabumi lidostu, paralizējot tās darbu.

Aviokompānija "Thai Airways" informēja, ka lidostā iesprostoti 3000 pasažieri un protesti ietekmējuši 78% ienākušo un izejošo avioreisu.

Protestētāji atsakās iesaistīties sarunās ar kādu citu, kā tikai premjerministru.

PAD līderi otrdienas vakarā taksometru laukumā pie lidostas termināļa teica uzrunu aptuveni 8000 dzeltenās drēbēs ģērbtu demonstrantu.

PAD ir rojālistu, Bangkokas vecās elites un vidusslāņa trausla koalīcija, kas plašas protesta akcijas rīko jau kopš svētdienas pirms premjerministra trešdienas vakarā gaidāmās atgriešanās no ārvalstu ceļojuma.

Alianse savu protesta kampaņu uzsāka maijā, apsūdzot Somčata valdību, ka tā ir korumpēta un pakļaujas 2006.gadā apvērsumā gāztajam premjerministram Taksinam Šinavatram, kurš slēpjas trimdā, lai izvairītos no apsūdzībām korupcijā. Somčats ir Taksina svainis.

Somčats ir atteicies atkāpties. Viņa lidmašīna, atgriežoties no APEC samita Peru, trešdienas vakarā nosēdīsies kādā neizpaustā vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!