Svētdienas rītā no amata atkāpies Indijas iekšlietu ministrs Šivradžs Patils, norādot, ka uzņemas "morālu atbildību" par šonedēļ notikušajiem terora aktiem Mumbajā.

Patils jau iepriekš bija kritizēts par to, ka bijis pārlieku kūtrs ķīlnieku krīzes risināšanā Mumbajā.

Vēl vairāk , Patils jau agrāk bija kritizēts par savu pienākumu vāju pildīšanu.

Tikmēr mediji norāda, ka sadursmes starp teroristiem un policistiem varēja beigties daudz ļaunāk. Proti, pašreiz tiek runāts, ka bojā gājuši vismaz 183 cilvēki, iepriekš minēto 196 vietā, tomēr teroristu mērķis bijis nogalināt pat 5000 cilvēku. Savukārt "Taj Mahal" viesnīcas, kur notika visniknākās teroristu un policistu kaujas īpašnieks, Ratans Tata atzinis, ka jau iepriekš bija saņemti brīdinājumi par iespējamiem terora aktiem. Tādēļ bija ieviesti daudz stingrāki drošības pasākumi: piemēram, bija uzstādīti metālu detektori. Tomēr, kā atzīst Tata, viesnīcā caur virtuvi iekļuvušie teroristi visu bija izplānojuši līdz pēdējam sīkumam un savu darbību bija precīzi izplānojuši.

Jau vēstīts, ka 59 stundu ilgajā ķīlnieku krīzē Mumbajā dzīvības šonedēļ zaudēja vismaz 183 cilvēku, kuru vidū bija arī vairāk nekā 20 ārzemnieku un 17 drošības iestāžu darbinieku.

Indija notikušo saista ar Pakistānā bāzētu teroristu organizāciju un pat valsti. Tikmēr Pakistāna kategoriski noliedz jebkādu līdzdalību terora aktu rīkošanā. Tā ir uzsvērusi, ka ir gatava palīdzēt savai kaimiņvalstij Indijai, ar kuru tai ir ilgstošas nesaskaņas, atrast teroristus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!