Sākotnējie rezultāti, kas iegūti, veicot sekciju pusaudzim, kurš mira no policista izšautas lodes un kura nāve Grieķijā izraisīja jau piekto dienu ilgstošās nekārtības, liecina, ka zēna nāvi izraisījis trāpījums rikošetā, trešdien pavēstīja avoti tiesu sistēmā.
Kā atzinuši tiesu medicīnas eksperti un neatkarīgie mediķi, kurus nolīgusi bojāgājušā pusaudža ģimene, lode "ir nedaudz deformēta", kas liecina, ka tā pirms ietriekšanās 15 gadus vecā zēna krūtīs "skārusi cietu virsmu," sacīja viens no avotiem.

Tikmēr abi incidentā iesaistītie policisti trešdien gatavojas stāties tiesas priekšā, bet viņu kolēģi, izmantojot asaru gāzi, joprojām mēģina Atēnās izklīdināt satrakoto pūli, kas cenšas iekļūt parlamenta ēkā.

"Tagad, kad mums ir šāds slēdziens, kas atbilst manu klientu sacītajam, viņi sniegs savus paziņojumus tiesnesim," sacīja zēna nāvē apsūdzēto policistu advokāts.

Vienlaikus vēl tiek gaidīti ballistikas ekspertīzes rezultāti, kas varētu kalpot par galīgo apliecinājumu policistu apgalvojumam, ka lode pusaudzim trāpījusi, atsitoties pret bruģi.

Bojāgājušais pusaudzis Aleksandrs Grigoropuls nāves brīdī esot atradies anarhistu pūlī, kurš Atēnu rajonā, kur mēdz pulcēties kreisie radikāļi, apmētāja ar akmeņiem policijas patruļmašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!