Asais cukīni un gaļas sacepums 

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Asais cukīni un gaļas sacepums
Foto: ČetrasSezonas.lv

Cukīni sezona ir īsa, un, kad tā ir, tad tie jāēd, cik vien iespējams. Viens no ēdieniem ir sacepums, kurā tas mijas ar gaļu un maskarpones sieru. Jūtamo treknumu ēdienā labi līdzsvaro tieši pievienotā TABASCO® sarkano piparu mērce, kas piedot to sākotnēji nejūtamo, bet beigās esošo asumu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 10 g sviesta
  • 150 g vītinātas gaļas, mazos kubiņos
  • 600 g plāni sagrieztu cukini
  • 5 ķiploka daivas, plāni sagrieztas

mērcei:

  • 10 g sviesta
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes*
  • 300 ml piena
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 2 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērces
  • 100 g maskarpones siera
  • 50 g cietā siera, smalki sarīvēts

Papildinājumi:

  • * var aizstāt ar miltiem, bet tad katliņā jāizkausē sviests, jāpievieno milti, jāpacep maisot 2 minūtes un tad jāpievieno piens.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar sviestu ietauko keramikas formu.
  2. Tajā klāj vienā kārtā cukīni šķēles, uzliec pusi ķiploku un gaļas, tad kārto otru kārtu, atkal ķiplokus un gaļu.
  3. Katliņā lej 250 ml piena un pieliec sviestu. Sildi uz nelielas liesmas. Tikmēr mazā bļodiņā samaisi kukurūzas cieti ar atlikušo pienu un, visu laiku maisot, pielej karstajam pienam, kas ir katliņā. Vāri uz lielas liesmas 5 min, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno jūras sāli un TABASCO® piparu mērci.
  4. Atsevišķā bļodā liec maskarpones sieru un pielej pusi mērces. Kārtīgi samaisi un pielej otru pusi mērces. To pārlej cukini un gaļai. Pārber ar cieto sieru.
  5. Cep 35 minūtes, izņem ārā un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.