Pirms tam jāpārbauda, vai graudi un sēklas nav bojātas. Tos ieliek traukā (stikla burkā) un rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, tad pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriešanai istabas temperatūrā 6 – 12 stundas. Ūdeni nolej, graudus pārber sausā, tīrā burkā, pārsedz ar vairākkārt salocītu marlīti, apgāž un notecina lieko ūdeni. Svarīgi, lai diedzējamie graudi neizžūst un nav arī pārāk mitri, tāpēc burciņu ieteicams turēt pusslīpi. Jādiedzē tumšā, siltā vietā.
Lucerna sadīgst septiņās dienās (tad noārdās nevēlamais kanavanīns), zirņi, lēcas – trijās dienās, kreses – sešās, pupiņas – četrās, piecās, redīsi – trijās četrās. Ja procesu gribat palēnināt, burciņa jāliek ledusskapī. Pākšaugu asnus pirms ēšanas noskalo un blanšē verdošā ūdenī piecas minūtes, graudaugu asnus un dīgstus – divas trīs minūtes.
Sagatavotie graudi nav zāles, tāpēc normu noteikt nevar. Novērojumi liecina, ka, ēdot diedzētus graudus pa divām ēdamkarotēm divreiz dienā no divas līdz četrām nedēļām, uzlabojas pašsajūta, labāk aug mati un nagi, āda kļūst maigāka. Graudi ir rupja barība, tādēļ tie rūpīgi jāsakošļā, lai neuzpūšas vēders un nav spiediena pakrūtē. Tos pirms ēšanas var samalt.