Sestdien pulksten 14.25 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Limbažu brigāde saņēma izsaukumu uz Viļķenes pagastu, kur Āsteres ezera ledū bija ielūzis kāds makšķernieks. Glābēji pa dēli piekļuva nelaimes vietai, tomēr nekas vairs nebija līdzams - vīrietis jau bija zem ūdens, ziņo "Auseklis".
Tai pašā pievakarē tika izsaukti ūdenslīdēji no Valmieras, bet tumsas dēļ noslīkušā meklēšana atlikta uz otru rītu. Svētdien pēc pāris stundu ilgas meklēšanas makšķernieks tika atrasts. VUGD Limbažu brigādes komandiera vietnieks Aldis Skrastiņš informēja, kas tas esot kāds 24 gadus vecs rīdzinieks, kuram ir īpašums Āsterē.

"Tikai pāris dienu bija pieturējies sals, ledus - vēl paplāns. Kāpēc viņam vajadzēja makšķerēt pašā ezera vidū?" spriedis Skrastiņš, piebilstot, ka būtu vismaz uzvilcis glābšanas vesti, kas noturētu vīrieti virs ūdens, līdz ierastos glābēji.

"Gar krastu šķiet, ka ledus biezums staigāšanai pietiekams, bet cilvēkiem nevajadzētu būt pārdrošiem, jo nereti ūdenstilpēs ir dažādas straumes, kas ledu dara plānāku," atgādināja VUGD darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!