Pirmdien Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) Administratīvi teritoriālās reformas padome atbalstīja Stopiņu, Ropažu un Lielvārdes novadu izveidošanu, informēja PARLM preses sekretārs Ansis Pūpols.
Rīgas rajona Stopiņu pagasta administratīvo teritoriju paredzēts pārveidot par Stopiņu novada administratīvo teritoriju.

Stopiņu novadā būs 7607 iedzīvotāji, novada teritorijas platība būs 53,5 kvadrātkilometri. Novada izveidošanās gadījumā nenotiks pašvaldību apvienošanās, bet gan Stopiņu pašvaldības statusa maiņa.

Rīgas rajona Ropažu pagasta padome pieņēmusi lēmumu par Ropažu novada izveidošanu. Ropažu novadā būs 6294 iedzīvotāji, novada teritorijas platība - 322 kvadrātkilometri. Arī šī novada izveidošanās gadījumā nenotiek pašvaldību apvienošanās, bet gan Ropažu pašvaldības statusa maiņa. Ropažu pagasta vadība gan sola, ka ar laiku novada robežas tiks paplašinātas.

Ogres rajona Lielvārdes pilsētas ar lauku teritoriju administratīvo teritoriju iecerēts pārveidot par Lielvārdes novada administratīvo teritoriju. Lielvārdes novadā būs 7646 iedzīvotāji, novada teritorijas platība - 60,1 kvadrātkilometrs.

Arī Lielvārdes novada izveidošanās gadījumā nenotiek pašvaldību apvienošanās, bet gan Lielvārdes pašvaldības statusa maiņa. Tiek pieļauts, ka nākotnē Lielvārdes novads paplašināsies.

Administratīvi teritoriālās reformas padome arī atbalstīja valsts dotācijas piešķiršanu Riebiņu, Sakas, Mazsalacas un Ciblas novada sagatavošanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!