Valdība otrdien atbalstīja Latvijas un Krievijas valdības vienošanos par sadarbību tūrisma jomā, kas paredz attīstīt sadarbību kaimiņvalsti uz līdztiesības un savstarpēja izdevīguma pamata.

Vienošanās palīdzēs veidot efektīvus sadarbības mehānismus gan tūrisma politikas jautājumu risināšanā, gan praktisku tūrisma pasākumu organizēšanā, norādīts vienošanās projekta anotācijā.

Vienošanās paredz, ka abas valstis sniedz atbalstu tūrisma pārvaldes institūcijām kontaktu nodibināšanā un sadarbības attīstībā starp Latvijas un Krievijas starptautiskā un vietējā tūrisma attīstīšanā iesaistītām tūrisma organizācijām, tostarp tām, kas veic kapitāla ieguldījumus tūrisma nozarē. Tāpat puses ar valsts tūrisma pārvaldes institūciju starpniecību veicina grupu un individuālā tūrisma attīstību, kā arī specializēto tūristu grupu apmaiņu, paredz vienošanās.

Valstis apmainīsies ar informāciju par ārkārtēju situāciju izcelšanās draudiem savu valstu teritorijās, kā arī rūpēsies par otras valsts pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju interešu aizsardzību un drošību, tai skaitā to evakuēšanu ārkārtēju situāciju izcelšanās gadījumā.

Vienošanās paredz arī apmaiņu ar statistikas datiem, kopīgas apmācības, sadarbību starptautiskās organizācijās un izstāžu rīkošanā, kā arī citus pasākumus.

Tāpat vienošanās paredz, ka valstis atbalsta otras valsts tūrisma pārstāvniecību atvēršanu.

Vienošanās izpildei veidos Latvijas un Krievijas Apvienoto tūrisma darba grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!