Foto: LETA
Kandavas novada dome ceturtdien atcēlusi no amata pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Kandavas namsaimnieks" valdes locekli Daini Rozenfeldu, ziņo portāls "Neatkarīgās Tukuma ziņas".

Rozenfelds no amata atcelts, pamatojoties uz auditorfirmas "BDO" veiktās pārbaudes starpziņojumu.

Pēc sēdes vadītāja Rolanda Bāreņa ierosinājuma izveidota kapitālsabiedrības valde, kurā par valdes priekšsēdētāju deputāti apstiprinājuši Sanitu Irbi, līdzšinējo SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" referenti, Jāni Čupriku, SIA "Kandavas namsaimnieks" darbu vadītāju un Gunti Gelperu, domes izpilddirektoru.

NTZ iepriekš vēstīja, ka saskaņā ar revidentu secinājumiem nodokļu parādi vien uzņēmumā pārsniedz 70 000 latu, trūkst arī malkas, ko uzņēmums aizņemoties no Kandavas internātvidusskolas.

SIA "Kandavas namsaimnieks" no kapitālsabiedrības SIA KKP atdalīts pagājušā gada aprīlī, pārņemot tolaik esošā Zemītes komunālā uzņēmuma saistības un arī iekrājušos nodokļu parādus (aptuveni 30 000 latu), ziņo NTZ. Papildus šim apgrūtinājumam pārbaudes rezultātā atklātas vairākas nepilnības grāmatvedības organizācijā, savstarpējos norēķinos par malkas piegādi, pamatlīdzekļu uzskaitījumā, līgumu reģistrēšanā un uzskaitē. Uzņēmuma nodokļu parāds pēc Valsts ieņēmumu dienesta informācijas, audita veikšanas laikā bija 71 318 latu.

Tiesa gan, lielākais uzņēmuma parādnieks ir pašvaldība. Rozenfelds iepriekš NTZ informēja, ka iedzīvotāju parāds mēnesī ir 5000 līdz 8000 latu, bet no pašvaldības iestādēm - vidēji ap 25 000 latu. Piemēram, kultūras nama parāds par apkuri ir 10 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!