Ceturtdien, 28.jūlijā plkst.13 Limbažos, Stacijas ielā 7, svinīgi atklās Limbažu pilsētas jauno autoostu, pastāstīja atklāšanas pasākuma organizatore Dace Lāce.
Autoosta ierīkota bijušās dzelzceļa stacijas ēkā, kas ilgus gadus bija pamesta, jo dzelzceļa satiksme uz Limbažiem ir pārtraukta. Līdz šim autoosta un biļešu kases atradās turpat netālu no dzelzceļa stacijas nelielā un nu jau morāli un tehniski novecojušā ēkā.

Kopumā projektā ieguldīti līdzekļi 222,3 tūkstošu latu apjomā, no kuriem 60% sedza AS "CATA", pārējo finansējumu piešķīra Limbažu dome un Limbažu rajona padome katra 20% apjomā, tādējādi ar praktisku ieguldījumu veicinot pilsētas un rajona pasažieru pārvadājumu pakalpojumu attīstību.

Būvdarbi ar mērķi iekārtot mūsdienīgu autoostu ar biļešu kasēm, uzgaidāmo telpu, atpūtas telpu šoferiem, pārtinamo telpu zīdaiņiem un labiekārtotām tualetēm tika uzsākti jau pagājušā gada 1.decembrī. Projekta gaitā veikti arī vērienīgi apkārtnes labiekārtošanas darbi, rekonstruējot pasažieru iekāpšanas platformas, ierīkojot jaunus soliņus, autobusu stāvlaukumu un veicot citus darbus.

Ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja SIA "Būvprojekts", savukārt būvdarbi un apkārtnes labiekārtošanas darbi tika veikti ar būvfirmas SIA "Stats" palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!