Foto: DELFI
Pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Jelgavas slimnīcas vadībai nosūtījis oficiālu vēstuli par krimināllietas ierosināšanu kukuļņemšanas lietā apsūdzētajam Jelgavas slimnīcas ārstam Vladimiram Kravecam, viņš no darba slimnīcā tūlīt atbrīvots.

Par Kraveca atbrīvošanu informēja Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs. Darbs ārstam uzteikts jau pirms nedēļas. "Šāds lēmums netika pieņemts, pamatojoties uz publikācijām laikrakstos un sižetiem televīzijā, taču, tiklīdz no KNAB saņemts oficiāls dokuments par krimināllietas ierosināšanu Kravecam, nākamajā dienā no darba viņš tika atlaists," savu motivāciju skaidro Ķipurs.

Taču traumatologs ortopēds Kravecs turpinās pieņemt pacientus Jelgavas poliklīnikā. To "Zemgales Ziņas" noskaidroja reģistratūrā.

"Zemgales Ziņas" jau rakstīja, ka Kravecs maija sākumā ar slēptās kameras palīdzību tika pieķerts 50 latu kukuļa ņemšanas brīdī. Jelgavas novada iedzīvotājs Kārlis Ārgalis, kura dzīvesbiedrei dakteris veica kājas operāciju, stāstīja, ka ārsts naudu prasījis, solot citādi slimnieci nelaist mājās. Kravecs notikušo komentēja kā provokāciju, nespēja paskaidrot, kāpēc naudu ņēmis un apgalvoja, ka tā ir pirmā reize, kad viņš to darījis.

KNAB aicina arī citus cilvēkus, kas saskārušies ar līdzīgām Kraveca vai citu mediķu prasībām, ziņot par to birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!