Foto: LETA
Alūksnes novada Būvvaldes pārstāvji tikušies ar Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes speciālistiem, lai lemtu, vai pieņemt ekspluatācijā jūnijā pabeigto Karvas mazo hidroelektrostaciju (HES), kuras būvatļauju tiesa jūlijā atzina par nelikumīgu.

Tikšanās laikā gan neesot izdevies pieņemt lēmumu, vai būvi pieņemt ekspluatācijā, informēja Alūksnes novada Būvvaldes vadītāja Līga Šķepaste.

Lai pieņemtu lēmumu, tuvākajā laikā plānota atkārtota speciālistu tikšanās.

Kamēr institūcijas spriež, vai HES pieņemt ekspluatācijā, HES būvnieks SIA "Patina", kas darbus objektā jau beidzis, pārsūdzējis Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama lēmumu, ar kuru Karvas HES būvatļauja atzīta par nelikumīgu.

Vides aizsardzības klubs (VAK) kopā ar Latvijas Makšķernieku asociāciju un makšķernieku klubu "Fario" vērsās tiesā, lai apstrīdētu savulaik Lauku atbalsta dienesta (LAD) izsniegto un vairākus gadus pagarināto Karvas HES būvatļauju.

Tiesa atzina par prettiesisku LAD Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes 2010.gada 9.jūlijā izdoto būvatļauju Karvas HES būvniecībai.

Tiesas lēmumā citēts Būvniecības likumu, kurā teikts - ja būvniecība notiek bez būvatļaujas vai neatbilst akceptētajam būvprojektam, būvinspektors uzdod nekavējoties pārtraukt būvdarbus līdz attiecīgās pašvaldības pieņemtā lēmuma izpildei. Ja būvinspektora konstatētos pārkāpumus ir iespējams novērst un būvniecību turpināt atbilstoši normatīvo aktu prasībām, pašvaldība, izvērtējot būvinspektora konstatētos pārkāpumus, var pieņemt vienu no šādiem motivētiem lēmumiem - lēmumu par iespēju turpināt būvniecību, norādot nosacījumus būvniecības turpināšanai, vai lēmumu par būvniecības radīto seku novēršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!