Foto: ČetrasSezonas.lv
Šī ir ļoti ātra ķiršu kūka, kuru var samīcīt un izcept stundas laikā. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Auzu pārslas kopā ar citronu eļļu un lavandu veido neierastākas garšas, un auzu pārslas mīklai piešķir kraukšķīgu tekstūru. Cukuru pa virsu likt noteikti ieteicams, jo skābie ķirši tomēr ir skābi, un cukurs piedos gan saldumu, gan kraukšķi. Šādu labi gatavot, kad satīrīti ķirši ievārījumam un daļu var "nočiept" kūkai.

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 250 g miltu
  • 100 g auzu pārslu
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 tējk. lavandas ziediņu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 3 pilītes citrona eļļas ("Leckers") vai ½ citrona miza, sarīvēta
  • 150 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos

pildījumam:

  • 500 g atkaulotu skābo ķiršu
  • 100 g cukura
  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu 26 cm lielu stikla tartes formu.
  2. Bļodā liec miltus, auzu pārslas, cukuru, lavandu un sāli. Samaisi ar rokām. Pievieno sviestu un drupinot ar pirkstiem izveido tādu kā rupju rīvmaizi. Beigās pievieno 20 ml auksta ūdens un citrona eļļu vai miziņu. Samīci viendabīgu mīklu, bet tikai tik daudz, lai tā turas kopā. 
  3. Gandrīz visu mīklu, atstājot tikai kādu sesto daļu, liec pannā un ar rokām izlīdzini pa pamatni un malām, lai nav neviena cauruma. Mīkla būs vidēji drupana un slapja, un to izdarīt būs viegli. 
  4. Kad tas izdarīts, liec iekšā ķiršus. Uzber virsū drupinot pārpalikušo mīklu, cukuru un mandeļu skaidiņas.
  5. Liec krāsnī, vidējā nodalījumā, un cep 35-40 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaina.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!