Kūku gatavo Inga Sunepa, čelliste un izcila kūku meistare. Ingu aicinājām uz tortēm, jo viņai tās tik tiešām sanāk. Šoreiz Ingas vasarīgā jogurta kūka. Augusta numurā jau būs citas receptes. Svaiga, maiga, sulīga vasaras torte, kas ikreiz ir citāda. Svarīgs šajā receptē ir vien tas, ka kūka sastāv no trim kārtām – cepumu pamata, jogurta krēma un svaigām ogām bagātīgā želejā. Tālāk jau viss ir variācijas – var izmantot krekerus, cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus. Var variēt ar daudzveidīgajām jogurta garšām – ķiršu, melleņu, persiku, zemeņu, meža ogu, pat smiltsērkšķu. Visbeidzot kūkas virsējā, krāšņākā kārta – ogas. Te var būt viss, kas izaudzis dārzā un mežā, – meža avenes, meža zemenes, mellenes vai kazenes, dārza avenes un upenes. Lai šī recepte kļūst par iknedēļas brīvdienu kūku – katrreiz mēģinot ko pamainīt sastāvdaļās.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Pamatnei
  • 200 g auzu pārslu cepumu
  • 100 g sviesta
  • Jogurta krēmam
  • 500 g Eko dzeramā jogurta
  • 120 g cukura
  • 7 plāksnītes vai 30 g želatīna
  • 200 g saldā krējuma
  • Virskārtai un pārlējumam
  • 300 g ogu
  • 1 paciņa caurspīdīgās tortes glazūras
  • 250 ml sulas vai ūdens
  • 2 ēdamkarote cukura
  • apaļā tortes veidne,
  • 24-26 cm/dm

Pagatavošanas gaita:

1. Sāk ar pamatni. Cepumus sadrupina smalkās drupačās, samaisa ar mīkstu sviestu un iepilda tortes veidnē, kārtīgi saspaidot, lai veidotos stingrs pamats.

2. Gatavo krēmu. Želatīnu izkausē ūdens peldē. Jogurtu sakuļ ar 100 g cukura, pievieno izkausētu želatīnu.

3. Saldo krējumu saputo ar 20 g jeb ~ 2 ēdamkarotēm cukura un pievieno jogurta masai. Sacilā visu kopā.

4. Krēmu klāj uz pamatnes, nolīdzina un liek aukstumā uz 1-2 stundām.

5. Ogas nomazgā, nožāvē un attīra no kātiņiem. Liek uz krēma kārtas, kas var būt vēl pamīksts.

6. Tortes glazūru pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma un uzreiz pārlej pāri ogām. Liek uz vairākām stundām aukstumā kārtīgi sastingt.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!